Belveley

Zelfstandig werkend kok/ Patissier

Met wie hebben wij het genoegen?
Mijn naam is Belveley Kolkman en ik ben 27 jaar. Ik werk als Patissier bij Hotel Deventer.

Waarom werk je bij Hotel Deventer?
Ik werk hier omdat ik het heel leuk vind dat ik de vrije hand krijg om zelf de desserts voor op de kaart te verzinnen en uit te werken tot een mooi gerecht. Ik vind het fijn dat ik deze vrijheid krijg omdat ik op die manier alle passie voor het vak kan terug brengen in de gerechten die ik maak.

Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?
Ik ben afgestudeerd als Patissier en was opzoek naar een baan passend bij deze functie. Toen ik bij Hotel Deventer solliciteerde was het hotel nog in aanbouw, het leek mij een hele gave plek om te werken. Toen het hotel open ging ben ik als Patissier begonnen.

Waarom pas je in dit bedrijf?
Omdat ik het werken in een groot team leuk vind en heel veel vrijheid krijg met alle werkzaamheden die ik in mijn functie uitvoer. Dit zorgt ervoor dat ik het heel prettig vind om hier te werken, ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk.

Omschrijf eens een werkdag…
Als ik binnen kom maak ik graag even een praatje met collega’s die ik tegenkom. Ik ben vaak ruim op tijd zodat ik hier de tijd voor hem en rustig kan opstarten met een kopje koffie. Elke dag is bij ons verschillend. Om 13:00 uur begin ik vaak met de grote mise & place zoals crèmes brûlées, nougatine parfait en brownies. Als ik daarmee klaar ben start ik met de kleinere werkzaamheden zoals o.a. fruit snijden en chocolade mouse maken. Na deze werkzaamheden is het tijd voor pauze, ik zorg dat mijn werkplek schoon is voordat ik met pauze ga. Na de pauze start ik mijn werkplek op voor het diner. Dan houdt ik mij bezig met de gerechten maken die de gasten op dat moment bestellen. Dit is het drukste moment van mijn werkdag. Na het diner maak ik mijn werkplek weer schoon, zorg ik dat de mise & place lijst voor de volgende dag is ingevuld en ben ik klaar.

Wat jouw mooiste herinnering?
Voor mij is de mooiste herinnering bij Hotel Deventer de eerste dag dat het hotel open ging. Omdat we met z’n alle naar iets moois, de opening, toe hebben gewerkt. En dat was de dag dat we konden beginnen met werken op deze prachtige plek.

Wat merk je van het familiegevoel?
Wat ik merk van het familiegevoel? Het is gewoon één grote familie! Iedereen werkt goed samen en je werkt in een groot team zonder dat je het eigenlijk doorhebt omdat iedereen op elkaar is ingespeeld. Dit maakt het werken met alle collega’s heel prettig en voelt het als één groot team.

Wat moet iedereen weten over Hotel Deventer?
Wat iedereen moet weten is dat niet alles kant en klaar uit pakjes komt. Wij streven er echt naar om alles zelf te maken. Een voorbeeld hiervan zijn de items van het dessert “Koffie compleet”, dit is een dessert wat bestaat uit 5 kleine zoetigheden zoals een kleine crème brûlée , een bonbon, een kokosbol, een madeleine en een macaron. Al deze items worden door ons zelf gemaakt.